loading

Franciza de provincie: un business cu suflet

Franchising.info.ro – 15 octombrie 2012

Istoria restaurantelor La Michele începe încă din anii 83-84, în orașul Duisburg din Germania. Conceptul a fost dezvoltat de Mircea Dumitriu, un expert al domeniului gastronomic, care a deschis restaurante La Michele în două orășele din județul Bacău: Târgu Ocna și Onești. ”M-am școlit în străinătate câțiva ani, iar după ce m-am întors în România, în 1996 am deschis împreună cu familia primul restaurant La Michele, în orașul meu natal: Târgu-Ocna. În prezent avem patru unități proprii, două în Târgu-Ocna și două în Onești, precum și o franciză la Satu Mare.”, spune Mircea Dumitriu, foarte încântat de modul în care s-au dezvoltat restaurantele în cei 16 ani de activitate pe Valea Trotușului. La Michele nu mai este un simplu restaurant unde poți lua prânzul sau cina. Deținătorii afacerii organizează aici diferite seri tematice în weekend-uri sau la diferite ocazii și vor să deschidă un complex turistic complet La Michele în Târgu Ocna.
Mircea Dumitriu
Cum a fost primit conceptul La Michele pe Valea Trotușului?
Am fost primii care au adus acest concept în zonă, chiar și în România. La început oamenii formau cozi la restaurantul de la Târgu Ocna pentru a prinde un loc la masă. Am familiarizat și educat publicul cu ceea ce înseamnă bucătăria italiană și treptat cu tot domeniul gastronomic. S-a întâmplat chiar să fim întrebați de ce am pus lingură și furculiță pentru a servi pastele la masă. Am observat că oameni din București, Satu Mare și alte orașe ale țării auziseră de pizzeria La Michele dar nu auziseră de orașul Târgu Ocna. În prezent La Michele are în spate un istoric de succes și suntem cunoscuți în toată țara.
De ce v-ați hotărât să dezvoltați conceptul La Michele prin franciză?
Am ales să oferim și franciză pentru că noi considerăm că ne facem meseria foarte bine și vrem să oferim conceptul și altor antreprenori. Ne-am documentat despre ceea ce înseamnă o franciză, am fost ajutați să întocmim un contract. În prezent oferim două module de franciză: unul doar de pizzerie, cu produsele specifice: pizza, paste, salată și un modul care include întregul concept La Michele, cu toate sortimentele de mâncăruri pe care le oferim. Franciza La Michele implică și o taxă de intrare în sistem și redevențe lunare, însă pentru zona în care activăm avem prețuri foarte bune.
Ce condiții trebuie să îndeplinească persoanele interesate de franciza La Michele?
Căutăm oameni pasionați de domeniul gastronomic, care să fie pregătiți să se implice total în afacere, care să iubească această meserie. Acesta este secretul nostru: implicarea totală. Restaurantele La Michele au fost făcute cu suflet și cu foarte multă muncă. Căutăm oameni cărora le place să gestioneze un restaurant din toate punctele de vedere. Am mai deschis unități care nu au mers din cauza neseriozității oamenilor. Antreprenorii care se vor implica total în gestionarea afacerii vor primi automat din partea noastră tot sprijinul și ajutorul de care au nevoie. Îi vom școlariza atât pe aceștia, cât și pe toți angajații lor, cu tot ceea ce înseamnă restaurantele La Michele. Dacă vom găsi oameni pregătiți să se implice 100% în afacere, poate ne vom împlini un vis mai vechi: să deschidem câte o pizzerie La Michele în cât mai multe orașe.
(Elena Cărăușu).

Bucatarii de la restaurantele “La Michele” prezinta retete pentru Euforia TV

Ziarul de Bacau – 6 decembrie 2010

In ultima perioada, postul central Euforia TV a prezentat mai multe preparate realizate de bucatarii de la restaurantele “La Michele”, situate in Onesti (doua), Bacau, Tirgu Ocna si Comanesti.
Pina acum, au fost peste 20 de preparate prezentate la emisiunea Euforia Cuisine, acestea fiind realizate de bucatarii Marian, de la ultimul restaurant “La Michele” deschis in Onesti, pe bulevardul Oituz, precum si de Michele, cum este numit patronul unitatilor care ii poarta numele.
“Cei de la Euforia ne-au cautat, pentru ca s-au interesat si au auzit de noi – ne-a spus Michele. Sintem de atitia ani pe piata romaneasca si am devenit cunoscuti. Filmarile pentru Euforia s-au facut atit in Onesti, cit si in Bacau. O sa mai prezentam si alte retete, cind o sa mai avem timp”.
Printre retetele de succes pregatite de Michele s-a numarat cea pentru frigaruile de peste cu masline si cartofi frantuzesti, iar ultima reteta prezentata de Marian a fost cea pentru zabaione, un desert cald italian.
“E vorbe de o reteta italiana, care in Romania e mai putin folosita, dar noi o facem la toate restaurantele noastre”, ne-a precizat Michele. Bucatarul Marian a mai prezentat si alte deserturi italiene usor de facut.
“Le-am demonstrat ca in 3 minute se poate face un desert din 3 ingrediente”, ne-a spus Marian. La restaurantele “La Michele” se prepara in special mincaruri italiene, dar si din bucataria romaneasca si a altor tari.
“Preparatele din bucataria italiana sint mult mai bune si mai usor de facut – a motivat Marian. Dar noi mai preparam, la cerere, si mincaruri romanesti, chinezesti, spaniole sau frantuzesti”.
Ultimul restaurant “La Michele” din Onesti, de pe bulevardul Oituz, a fost inaugurat cu 3 luni in urma si asigura o serie de specialitati, pentru micul dejun, prinz si cina, la preturi modice, precum si o serie de produse din partea casei.
Astfel, clientii care iau masa la acest restaurant, primesc gratuit piinea calda de casa si antreurile, denumite antipasti, cum ar fi pateurile vegetale din legume sau ciuperci pasate, pateurile de ficat facute in casa si altele.
“In fiecare zi sint altele”, ne-a spus bucatarul Marian. Tot aici se organizeaza si diferite petreceri, inclusiv cea de Revelion. De-a lungul timpului, pragul restaurantelor “La Michele” a fost trecut si de personalitati importante din tara si din judet, inclusiv sefi de stat si de guverne. (George MARTIN)

Top zzz